gallery/logo hariette

Herstel van Balans

         Henriette van Blaaderen

               Coaching bij

emotionele en fysieke klachten

gallery/print_cl27-1a


Neuro Emotionele Integratie, in het kort NEI, is begin jaren '80 ontwikkelt door de Amerikaanse chiropractor Scott Walker en doorontwikkeld door arts Roy Martina. NEI is een methode die een combinatie is van Westerse en Oosterse geneeswijzen zoals onder andere acupunctuur, bio-kinesiologie, neurowetenschappen en toegepaste psychologie.

 

Met NEI wordt er met de biotensor (een bio-energetisch testapparaat) en door het stellen van eenvoudige vragen contact gemaakt met jouw onderbewustzijn. In dat onderbewustzijn liggen allerlei gebeurtenissen en onverwerkte emoties, die we gedurende ons leven hebben meegemaakt, opgeslagen. Deze onverwerkte emoties kunnen je fysiek en mentaal in je huidige leven beïnvloeden waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan.

 

NEI pakt de echte oorzaak van het probleem aan en richt zich niet op de symptoombestrijding.

 

NEI is een methode voor volwassenen en kinderen om onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten op een vriendelijke manier meestal definitief op te lossen. De vaak vergeten gebeurtenissen kunnen we op sporen via contact met jouw onderbewustzijn waardoor je je er weer bewust van kan worden. Hierdoor kun je beter begrijpen waarom klachten zijn ontstaan en hoe ze invloed hebben op jouw gedrag en vooral wat je er aan kunt doen om het te veranderen. Door dit inzicht kan het zelfhelende vermogen van jouw lichaam aan de slag waardoor je je weer beter in balans voelt. 

 

NEI kan je bevrijden van emotionele blokkades en de weg vrijmaken voor genezing, groei en ontwikkeling.

 

NEI sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren mensen NEI- therapie als een zeer prettige behandelwijze. 

 

Klachten die onder andere met NEI worden behandeld:

 •  vermoeidheidsklachten

 •  buikpijn klachten

 •  stress

 •  burn out

 •  emotionele spanningen zoals bijvoorbeeld onzekerheid, angst, boosheid

 •  hoofdpijnklachten

 •  gewrichtsklachten

 •  allergieën en eczeem

 •  slapeloosheid

 •  gewichtsproblemen

 •  angsten

 •  rug, schouder en nekklachten

 •  verslavingsneigingen

 •  concentratie problemen

​Hoeveel afspraken nodig zijn is per persoon en per klacht verschillend, de ene heeft al baat bij 1 behandeling en de ander moet nog voor een aantal vervolg behandelingen langskomen.

 

 

Over NEI

Over mij

Mijn naam is Henriette van Blaaderen. Ik heb ruim 30 jaar met veel plezier als verpleegkundige in het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede gewerkt. Toch heb ik destijds mijn hart gevolgd en in september 2017 ontslag genomen om nu toch eens de dingen te kunnen doen waar ik energie van krijg en waar ik blij van wordt. Dit betekent meer tijd voor ons gezin, familie, vrienden, mijn hobby's, als verpleegkundige werkzaam zijn in het Leonardus Hospice in Hengelo en natuurlijk ook meer tijd en energie voor mijn coachings praktijk Herstel van Balans.

 

Hoewel ik altijd affiniteit en contacten met de alternatieve gezondheidszorg heb gehad, is het door omstandigheden pas een aantal jaren geleden op een zodanige manier op mijn levenspad gekomen dat ik hier ook echt wat mee wilde doen. Nadat ik zelf met goed resultaat allerlei klachten door NEI was kwijt geraakt ben ik in januari 2016 begonnen met de opleiding tot NEI coach bij Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching en Therapie van Jolanda Vleugel. Het was een leerzaam en fantastisch jaar waarin ik ook voor mijzelf weer heel wat ongemakken en blokkades heb kunnen oplossen. Dit bracht uiteindelijk zoveel helderheid, rust, een betere gezondheid en het gevoel veel meer in balans te zijn met zich mee, dat ik toen besloot om te starten met mijn praktijk Herstel van Balans om ook anderen de mogelijkheid te bieden om, op een redelijk simpele manier, wat aan hun fysieke en/of emotionele klachten te kunnen doen.

 

Tevens heb ik de cursussen REIKI I en REIKI II gevolgd. Het is heel fijn dat door mensen helende energie te geven het lichaam weer beter in balans komt waardoor ze zich ook echt beter voelen.

 

De laatste jaren is mij duidelijk geworden dat gezonde voeding de basis is voor preventie, het verbeteren en doen verdwijnen van klachten en je weer gezond te voelen. Hierdoor kun je ook beter met stress om gaan. Om me hier meer in te verdiepen heb ik in 2017 hiervoor de opleiding tot Orthomoleculair Voedingsadviseur gevolgd.

 

In 2018 heb ik de opleiding Systemisch werken gedaan. Dit houdt in dat je door opstellingen te doen, problemen binnen een familie- of organisatiesysteem, inzichtelijk en voelbaar kunt maken.  Dit kun je doen door andere personen(representanten) op te stellen of met behulp van voorwerpen. Meer informatie hierover kun je vinden op het volgende tabblad.

 

Ik ben overtuigd van het feit dat:

 •  je de mens in zijn totaliteit moet zien en niet alleen de klacht moet behandelen

 •  pijn of lichamelijk onwel bevinden een signaal is dat er iets niet in orde is 

 •  je zo snel mogelijk het zelfhelende vermogen van het lichaam moet herstellen

 •  in verbinding komen met jezelf kan leiden tot een betere gezondheid

 •  reguliere en alternatieve gezondheidszorg complementair hand in hand zouden moeten gaan door elkaar aan te vullen

 •  er meer is tussen hemel en aarde dan wat wij kunnen begrijpen

 •  wanneer het zweverig lijkt, je het toch een kans zou moeten geven om te zien wat NEI voor jou kan doen, wat als het wel helpt?

 •  herstel van balans voor ieder van ons het allerbelangrijkste is voor onze gezondheid nu en in de toekomst

 

gallery/jet

Niet het symptoom bestrijden maar snel op zoek naar de oorzaak en de betekenis van de klacht!