Herstel van Balans

meer zelfvertrouwen, meer rust en meer jezelf
BLOG

 

Hier deel ik allerlei informatie die voor jou interessant of inspirerend kan zijn.

 

 
4 tips om te stoppen met negatief denken
 

Je kunt door allerlei oorzaken last hebben van je eigen negatieve gedachten. Je kunt er zelfs zo in blijven hangen dat je alles wat je denkt nog gaat geloven ook. Vaak heeft het ook te maken met met zorgen maken over dingen die in de toekomst zouden kunnen gebeuren. Deze voortdurende negatieve gedachten stroom is slecht voor je gezondheid.

 

Is dit herkenbaar voor jou?

 

Jij kunt zelf kiezen voor meer positiviteit in je leven.

 

Je kunt je brein leren om een positief over jezelf te gaan denken en daardoor ook positiever in het leven te staan. Dat gebeurt niet van de een op de andere dag, dit zal je net als een spier, moeten trainen. Als je dat doet zal je er heel veel profijt van hebben in je verdere leven.

 

Tip 1. Wees je bewust met welke gedachten jij jezelf voedt.

Zijn dat helpende of belemmerende gedachten? Indien belemmerend stop er dan nu mee. Als je merkt dat je in een negatieve gedachten spiraal zit probeer dan bewust dingen tegen jezelf te zeggen die je een goed gevoel en vertrouwen geven of zoek een bezigheid die afleiding geeft. 

 

Tip 2. Ga bewegen

Ga meerdere keren op een dag bewegen, denk hierbij aan wandelen, fietsen, huishoudelijke werkzaamheden, tuinieren, sporten of dansen. Bij het bewegen worden er in je lichaam hormonen aangemaakt die zorgen voor een goed gevoel, blijheid en motivatie.

 

Tip 3. Kijk naar wat je wel hebt in plaats van wat je niet hebt.

Wees blij met wie je bent en wat je hebt bereikt, jij bent uniek. Wees trots op alle successen, hoe klein ook, die je op een dag behaalt. En weet dat er ook heel veel mensen zijn die graag in jouw schoenen hadden gestaan.

 

Tip 4. Leef meer in het hier en nu

Door meer in het nu te leven ga je je ook automatisch minder zorgen maken over wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. Hoe vaak komen de negatieve gedachten waar jij lang over hebt gepiekert werkelijk uit? Door meer in het moment te leven kun je er ook meer genieten waardoor je blijer bent.

 

Jouw negatieve gedachten zullen vaak een oorsprong hebben in onverwerkte emoties uit je verleden. Er zijn ooit dingen tegen je gezegd of je hebt iets mee gemaakt waar jij nu, onbewust, nog last van hebt.

 

Ik ga graag met jou op zoek naar, wat specifiek voor jou, de onderliggende reden is. Door je hier bewust van te worden, en los te laten, kun je er ook blijvend iets aan doen waardoor je met meer zelfvertrouwen en rust positief verder kunt.

 

 

Op het moment dat je negatieve gedachten gaat vervangen voor positieve,
krijg je positieve resultaten.

 

 

Henriette van Blaaderen - Herstel van Balans

Net toen de rups dacht dood te gaan, werd hij een vlinder

Door op onderstaande knop te klikken kun je contact met mij opnemen voor het inplannen

van een vrijblijvend, telefonisch, verkenningsgesprek. 

Je krijgt meestal binnen 24 uur een reactie van mij.

Is dit hét juiste moment voor jou om iets voor jezelf en aan je eigen gezondheid te doen?
Je las een blog artikel van Herstel van Balans.

 

Wil jij meer informatie over mij en over wat ik voor je kan betekenen?