Herstel van Balans

meer zelfvertrouwen, meer rust en meer jezelf
 
Welkom bij de Blog van Herstel van Balans

 

Op deze pagina vind je artikelen, tips en inzichten om je te ondersteunen in jouw zoektocht naar balans en welzijn.

Lees verder om meer te leren over NEI, gezondheid en persoonlijke groei.

 
 
Voel jij je uit evenwicht; 10 tips om weer in balans te komen

 

Soms kunnen we het gevoel hebben dat we uit balans zijn, of het nu gaat om emoties, gedachten of zelfs fysieke klachten. Dit kan zich uiten in stress, vermoeidheid of een algemeen gevoel van onrust en/of angst.

 

Als NEI-coach probeer ik om de onderliggende oorzaken van deze disbalans op te sporen en aan te pakken. Door op een dieper niveau te werken aan wat je uit evenwicht brengt, help ik je weer in je kracht te staan en balans te hervinden.

 

Hier zijn 10 tips die jij eenvoudig kunt toepassen in het dagelijks leven en jouw kunnen helpen om meer balans te ervaren, zowel fysiek als mentaal:

 

1. Ademhalingsoefeningen:

Ademhaling is een krachtige manier om direct meer balans en rust te ervaren. Probeer de 4-7-8 ademhalingstechniek: adem in door je neus voor 4 tellen, houd je adem vast voor 7 tellen, en adem dan langzaam uit door je mond voor 8 tellen. Herhaal dit 4-5 keer om je zenuwstelsel te kalmeren.

 

2. Beweeg regelmatig:

Fysieke activiteit, zoals wandelen, yoga, of dansen, kan je helpen om stress los te laten en weer in je lichaam te komen. Beweging helpt bij het herstellen van balans door de productie van stresshormonen te verminderen en endorfine (gelukshormonen) vrij te maken.

 

3. Creëer een dagelijkse routine:

Structuur kan helpen om je geest tot rust te brengen. Zorg ervoor dat je elke dag een vast ritme hebt met tijd voor ontspanning, maaltijden, beweging, en slaap. Dit helpt je lichaam en geest om in een natuurlijke balans te komen.

 

4. Eet gebalanceerd:

Wat je eet heeft invloed op je energie en stemming. Kies voor een gebalanceerd dieet met voldoende fruit, groenten, eiwitten en gezonde vetten. Vermijd overmatig suiker en cafeïne, die schommelingen in je energieniveau en stemming kunnen veroorzaken.

 

5. Neem tijd voor jezelf:

Zelfzorg is essentieel voor het herstellen van balans. Neem dagelijks een moment voor jezelf, of het nu gaat om een bad nemen, lezen, of mediteren. Dit helpt je om stress los te laten.

 

6. Oefen mindfulness:

Mindfulness helpt je om in het moment te blijven en je gedachten niet te laten afdwalen naar zorgen of stress. Dit kan door middel van meditatie, maar ook door simpelweg aandacht te besteden aan je dagelijkse activiteiten, zoals eten of wandelen.

 

7. Verbind met de natuur:

Breng tijd door in de natuur. Dit kan je helpen om je energie opnieuw in balans te brengen. Zelfs een korte wandeling kan al een verschil maken.

 

8. Luister naar je lichaam:

Vaak vertelt ons lichaam wat het nodig heeft om in balans te komen. Luister naar signalen van vermoeidheid, honger, of stress, en handel ernaar. Dit betekent soms dat je nee moet zeggen tegen bepaalde verplichtingen of tijd moet nemen om te rusten.

 

9. Zoek ondersteuning:

Soms heb je hulp nodig om weer in balans te komen. Dit kan in de vorm van een NEI-coach of simpelweg een gesprek met een goede vriend(in). Het delen van je gevoelens kan verlichtend werken en nieuwe inzichten bieden.

 

10. Focus op positieve gedachten:

Probeer je te concentreren op wat goed gaat in je leven. Een positieve mindset kan je helpen om veerkrachtiger te zijn en sneller terug in balans te komen.

 

Ben je klaar om weer in balans te komen, ontdek wat NEI-coaching voor jou kan betekenen.

 

Henriette van Blaaderen - Herstel van Balans

 

Net toen de rups dacht dood te gaan, werd hij een vlinder

Door op onderstaande knop te klikken kun je contact met mij opnemen

voor het inplannen van een vrijblijvend, telefonisch, verkenningsgesprek. 

Je krijgt meestal binnen 24 uur een reactie van mij.

Is dit hét juiste moment voor jou om iets voor jezelf en aan je eigen gezondheid te doen?
Je las een blog artikel van Herstel van Balans.

 

Wil jij meer informatie over mij en over wat ik voor je kan betekenen?